Отправьте заявку и наши специалисты перезвонят Вам в течение пяти минут
Оставить заявку
Услуга
это поле обязательно для заполнения
Ваше имя **
это поле обязательно для заполнения
Телефон:*
это поле обязательно для заполнения
Комментарий*
это поле обязательно для заполнения
Я согласен(на) на обработку моих персональных данных*
Спасибо! Форма отправлена
Trimiteți o solicitare și specialiștii noștri vă vor suna înapoi în cinci minute
LASĂ O CERERE
это поле обязательно для заполнения
Numele tau **
это поле обязательно для заполнения
Telefon:*
это поле обязательно для заполнения
Comentariu*
это поле обязательно для заполнения
Я согласен(на) на обработку моих персональных данных*
Спасибо! Форма отправлена
Главная/Noutați/Tipuri de tapete. Argumente pro și contra.

Tipuri de tapete. Argumente pro și contra.

vidy_oboev  Pentru mulți, reparația începe cu cumpărarea tapetelor, iar ce tipuri de tapete există, prin ce diferă și cum se aleg tapetele citim în acest articol... Tapetele sunt îmbrăcămintea pereților noștri, în ce sunt îmbrăcate are un rol foarte important asupra dispoziției și chiar asupra sănătății noastre. Astăzi în vînzare sunt prezente o mare cantitate de tipuri diverse de tapete, și toate ele au caracteristici și proprietăți diferite. Nu trebuie uitat faptul că finisarea pereților a fost întotdeauna considerată o etapă foarte importantă a reparației. Alegerea corectă a tipului de tapete – este cheia unei reparații calitative. Este important de a lua în considerație toate aspectele de aplicare a lor, Avantajelele și Dezavantajelele. Piața materialelor de construcție este bogată cu cele mai diverse tipuri de tapete. Să analizăm tipurile de bază.

TIPURI DE TAPETE. DEOSEBIRILE LOR. AVANTAJELE ȘI DEZAVANTAJELE

Tapetele de hîrtie

76767976   Tapetele de hîrtie sunt de-a dreptul clasice și sunt foarte întrebate și în zilele noastre. Sunt tapete cu fundament de hîrtie, pe care este aplicat desenul. Lățimea standardă a ruloului este de 53cm. Tapetele de hîrtie se caracterizează prin densitatea și calitatea hîrtiei, pot fi; duplex (constau din două straturi), și în relief (au o suprafață convexă a desenului). Partea din față a tapetelor de hîrtie poate fi lucioasă sau mată, este posibilă acoperirea părții din față cu o peliculă subțire, care protejează tapetele de la uzură prin gripare sau decolorarea desenului. Tapetele de hîrtie sunt disponibile în gama de prețuri diversă, în majoritatea cazurilor prețul este direct proporțional calității.

Avantajele
: tapetele de hîrtie sunt ecologice, accesibile (diversitatea prețurilor în mediu de la 2$- 40$), pereții lipiți cu tapete de hîrtie fără acoperire - răsuflă (absorbînd umiditatea din încăpere) nu sunt capricioase la calitatea pereților, deoarece acoperă defectele mici și le iau forma lor.
Dezavantajele: Tapetele de hîrtie calitative nu sunt ieftine, pe tapetele ieftine în caz de umezire desenul începe să murdărească, la uscare se strîng tare. Mulți lipesc astfel de tapete prin suprapunere, deoarece la lipirea în rosturi, îmbinările cîteodată se distanțează chiar și la profesionalii cu experiență mare de lucru. La lipirea pereților cu tapete de hîrtie, nu este admisă ștergerea puternică a tapetelor încă umede, deoarece există o mare posibilitate de deteriorare a lor.

Tapete de vinil

678679867Astfel de tapete sunt disponibile în două straturi, primul strat (din față) peliculă PVC (policlorură de vinil), substratul poate fi din hîrtie sau țesătură sintetică, sunt divizate în de vinil și înspumate. Pelicula din față de vinil poate avea factură și culoare diversă, este posibilă aplicarea foiței de aluminiu ca element de decor al desenului. Versiunile mai ieftine a tapetelor de vinil, au acoperirea de vinil nu continuă ci parțial aplicată pe substratul de hîrtie. Tapetele înspumate diferă prin relieful mai profund al desenului, care este atins datorită tratamentului termic al tapetelor în timpul fabricării lor, tapetele înspumate sunt considerate ca fiind cele mai rezistente din tapetele de vinil.

Avantajele: În majoritatea sa tapetele de vinil pot fi șterse, mai puțin absorb murdăria, creează o textură frumoasă pe perete, sunt rezistente la uzură. Pot fi utilizate atît în locuri publice cît și acasă, de exemplu, în bucătărie sau în antreu. Diferite categorii de prețuri.
Dezavantajele: Nu răsuflă. Unele tipuri a tapetelor de vinil ieftine nu se poate de a freca cu forță în timpul lipirii pe perete, deoarece este posibil să deteriorați stratul aparent, pudrarea de vinil și sclipicii de asemenea pot rămîne pe mîinile Dumnevoastră.

Tapete din material textil

  86786786Este un tip de tapete relativ nou, modern, tot mai întrebat pe piața noastră de consum. Tapetele din material textil constau din două straturi, fundament din hîrtie și partea exterioară din textil. Elementul de textile al tapetelor poate fi din astfel de material ca, fire de in, fibră de agavă sau bumbac, sau poate fi combinată cu materiale artificiale. Aceste tapete pot fi curățate cu o perie moale sau cu un aspirator de praf. Structura acestor tapete este netedă și densă, lățimea ruloului este de la 53cm pînă la 90 cm. Tapetele din material textil permit de a crea o atmosferă deosebită în încăpere, și datorită acestui fapt au primit recunoașterea clienților.

Avantajele: Sunt ecologic pure, au o gamă bogată de culori.
Dezavantajele: Un preț relativ ridicat, sunt capricioase la lipire.

Tapete din vlies/pe bază de flizelin

  677686787Este o fibră de flizelin, care servește în calitate de substrat pe care este aplicat vinilul înspumat, formînd desene și ornamente texturate. Tapetele de flizelin sunt disponibile cu lățimea de 80 - 90 cm. Ele sunt de culoare albă și trebuie vopsite. Tapetele de flizelin sunt vopsite după ce sunt lipite pe perete, cu vopsele-emulsii pe bază de apă sau vopsele de dispersie. Tapetele de la diferiți producători se diferă după calitatea acoperirii, atît și după calitatea fundamentului, un fundament prea subțire se poate rupe în procesul de lipire, iar desenul de vinil îndeplinit rău pe margini, poate fi cauză a rosturilor necalitative între tapete, care vor putea fi văzute cu ochiul liber.


Avantajele: În procesul de exploatare tapetele pot fi vopsite pînă la trei ori, la lipirea pe suprafață este creată armare suplimentară (de exemplu tavane sofisticate din gips-carton), nu sunt capricioase în timpul lipirii, rulouri late permit de a micșora numărul de rosturi.
Dezavantajele: Pot fi ușor deteriorate prin orice acționare mecanică, necesită pereți bine pregătiți.

Tapete din fibre naturale

  6787847Sunt tapete din fundament vegetativ natural, unde pe stratul inferior din hîrtie sunt așezate firele de iută, trestie, fibre de bambus sau fag, și alte materiale naturale. Necătînd la prețul ridicat, tapetele naturale în ultimii ani au devenit foarte populare. Confecționarea lor – este un proces migălos, care include diverse operațiuni manuale. Tehnologiile tradiționale de producere a astfel de materiale naturale au o istorie multiseculară și sunt ținute în secret de meșteri. Ele provin din Orientul Mijlociu Antic, unde erau utilizate în calitate de decor al locuințelor luxoase a înalților demnitari și stăpînitorilor.


Avantajele: Un aspect excepțional, creează o atmosferă de confort și căldură.
Dezavantajele: Îmbibă praful și mirosurile, sunt inflamabile.

Tapete lichide

67857686 

Acest tip nou de materiale de finisare a apărut relativ recent pe piața noastră, însă deja deține pozițiile de lider printre lista mare de materiale de finisare pentru pereți. Tapetele lichide prezintă un amestec de fibre naturale de bumbac și celuloză, compoziție de clei și coloranți calitativi, ambalate în pachet. Conținutul pachetului este amestecat în apă și este gata de utilizare. Amestecurile în formă lichidă se vînd deja gata pentru utilizare. După tipul său și metoda de aplicare, tapetele lichide sunt asemănătoare cu tencuieli decorative. Tapetele lichide au textură și tip divers, datorită tipului fracțiunii și adaosurilor, de exemplu fir din argint sau din aur.

Avantajele: pot fi aplicate pe orice suprafețe, inclusiv neuniforme. Posibilitatea de a repara numai fragmentul deteriorat, sunt ecologice.
Dezavantajele: Sunt mai bine să fie aplicate pe suprafață de către un specialist, absorb mirosurile, nu sunt rezistente la deteriorări mecanice.

 

______________________________________________________________________________________________________

Compania Euroremont-Style execută o gamă completă de lucrări cu diferite tipuri de tapete.
Noi avem o experiență mare de lucru cu utilizarea tehnologiilor și materialelor moderne. Acest lucru ne permite să garantăm fiecărui client un nivel înalt și executare rapidă a lucrărilor de reparație și finisare.
__________________________________________________________________________________________

Pentru primirea informației mai detaliate despre serviciile noastre puteți oricînd face legătură cu noi la numerele de telefon +373 780 85 656 sau +373 692 05 504

_______________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

shtu
..
Trimiteți o solicitare și specialiștii noștri vă vor suna înapoi în cinci minute
comentarii
это поле обязательно для заполнения
Numele tau **
это поле обязательно для заполнения
Telefon:*
это поле обязательно для заполнения
Comentariu*
это поле обязательно для заполнения
Я согласен(на) на обработку моих персональных данных*
Спасибо! Форма отправлена