Отправьте заявку и наши специалисты перезвонят Вам в течение пяти минут
Оставить заявку
Услуга
это поле обязательно для заполнения
Ваше имя **
это поле обязательно для заполнения
Телефон:*
это поле обязательно для заполнения
Комментарий*
это поле обязательно для заполнения
Я согласен(на) на обработку моих персональных данных*
Спасибо! Форма отправлена
Trimiteți o solicitare și specialiștii noștri vă vor suna înapoi în cinci minute
LASĂ O CERERE
это поле обязательно для заполнения
Numele tau **
это поле обязательно для заполнения
Telefon:*
это поле обязательно для заполнения
Comentariu*
это поле обязательно для заполнения
Я согласен(на) на обработку моих персональных данных*
Спасибо! Форма отправлена
Главная/Noutați/Diferențele principale și tipuri de tavane

Diferențele principale și tipuri de tavane

Care tavane să aleg? Luînd decizia despre alegerea tavanului, este necesar de a estima starea fundamentului de bază, prezența rugozităților. Un rol important îl are și încăperea în care va fi efectuată reparația. Necătînd la faptul, că cel mai des un aspect perfect al încăperii este ruinat de tavanele joase, înălțimea lor mai mare combinată cu dimensiunile mici ale camerei poate de asemenea necesita corectare.

i1002-01249Asupra caracterului tavanului poate influența necesitatea de instalare a echipamentului tehnic, ventilației, condiționării și echipării de lumină. În afară de aceasta, de funcția încăperii depinde alegerea materialului pentru tavan, caracterizat prin proprietăți speciale, cum ar fi absorbția sunetului, stabilitatea la umiditate, securitate antiincendiară, rezistența la impact, capacitatea de a preveni dezvoltarea bacteriilor. Printre caracteristicile acoperirilor de tavan de asemenea, ar trebui să fie acordată atenție la durata de funcționare și posibilitatea de refacere și schimbare a lui, de exemplu vopsire. Deseori un factor important în alegere îl are executarea lucrărilor și posibilitatea a așa numitei montări uscate.

Clasificarea diferitor sisteme este de obicei făcută după metoda de fixare a materialului față de tavanul principal. Avantajele unei sau alte metode vor fi discutate în acest articol.

Plafon pe adeziv: ușor și cald

Finisarea prin metoda adezivului constă în fixarea acoperirii direct pe suprafața de bază cu ajutorul cleiului special. Printre materialele utilizate pentru această metodă sunt plăcile sau panourile din polistiren expandat. Astfel de panouri se caracterizează prin greutate mică (pînă la 0,4 kg/m2), sunt tăiate ușor, ceea ce permite utilizarea lor în încăperile cu unghere de formă iregulară. Polistirenul deține calități suficiente de izolație acustică și termică. Neajunsul acestui material este că panourile lipite cap la cap, nu formează o acoperire vizual integră. Parțial, din cauza acestui motiv popularitatea acestui tip de finisare a scăzut considerabil.

Metoda uitată de lipire pe tavan a tapetelor s-a întors în vogă cu apariția tapetelor din fibre de sticlă. Tapetele din fibre de sticlă nu se tem de umiditate în încăpere. Timpul îndelungat – pînă la 20 de ani – a duratei de funcționare și posibilității de vopsire pînă la 10-15 ori poziționează acest material pe poziții competitive noi. Printre avantajele acestei metode de asemenea este – ușurința și rapiditatea executării, posibilitatea de ascundere a fisurilor și a altor efecte a tavanului de bază.

Grosimea acoperirii de obicei nu depășește 10 mm, această calitate permite utilizarea ei în încăperile cu tavane joase - 2,5 - 2, 6 m. Cu părere de rău, metoda de fixare a materialului pe adeziv permite de a ascunde doar abaterile minore pe orizontală. Aceasta limitează posibilitatea de iluminare, excluzînd utilizarea corpurilor de iluminat încorporate și nu „maschează” dispozitivile tehnice, inclusiv instalația electrică.

Costul de producție al acestui tip de finisare depinde în mod direct de materialul ales. De exemplu, plăcile de la producătorii străini costă de la 65 lei pentru m2, panoul de polistiren de producție națională în special cele fără acoperire de laminat vor costa cu mult mai ieftin. Costul mediu al tapetelor din fibră de sticlă - 5 lei pentru m2.

Tavanele suspendate: frumusețe și izolație fonică

În proiecția inversă sunt structurele suspendate și căptușite. Ele permit nu numai de a schimba înălțimea tavanului, dar și configurația lui, de a executa modele cu mai multe niveluri, totodată starea plafonului de bază nu are nici o importanță.

simplexgroup1_03Acoperirea suspendată constă din carcasă din metal pe care sunt așezate elemente modulare gata. În structurile căptușite carcasa portantă este fixată direct de plafonul principal, și nu agățată, ca în structurile suspendate. Din această cauză distanța între tavanul principal și căptușit este determinată numai de grosimea elementelor de rezistență a carcasei. Cel mai des în aceste structuri sunt întîlnite plafoane liniare din metal și gips-carton.  Tandemul plitelor din gips-carton cu carcasă permit de a utiliza tavane suspendate și căptușite în încăperile de locuit, de producție, oficii și chiar pentru finisarea construcțiilor de stradă. Costul mediu al gips-cartonului este de - 130 lei m2.

Împreună cu variațiile aproape nelimitate a deciziilor de design și posibilitățile funcționale, structurile suspendate și căptușite au și unele neajunsuri. De exemplu, utilizarea plitelor de gips-carton necesită reînnoirea periodică a finisării, și multe panouri decorative nu permit de a primi o acoperire fără rosturi. Mai mult de atît, aplicarea fixării carcasei micșorează înălțimea tavanului.

Materialul, care permite de a efectua finisarea atît în interiorul încăperii cît și în exterior sunt riglele din aluminiu, acoperite cu lac special. Aceasta le oferă așa calități ca stabilitatea la umiditate, și durabilitate. Prețurile pentru complectul care include în afară de rigle, profil special cu canale pentru fixare, începe demarajul de la marcarea 100 lei pentru m2.

Tavane extensibile: simplu și pentru timp îndelungat

Tavanele extensibile diferă de alte sisteme nu numai prin metoda de fixare, dar și prin materialul utilizat. Dacă în calitate de fundament a opțiunilor precedente de finisare sunt diverse plite și panouri, în cazul acesta rolul principal al construcției date o are pînza din țesătură poliesterică sau vinil. Instalarea are loc cu ajutorul carcasei speciale - baghetului, situat pe perimetrul camerei. Însăși fixarea poate fi efectuată prin metode diverse. Pentru pelicula de vinil sau PVC, cel mai des este utilizată opțiunea cu utilizarea „harponului” – ciubuc special, sudată pe perimetrul pînzei. Proprietățile materialului PVC dictează încă o caracteristică a instalării – necesitatea de încălzire a aerului în încăpere pînă la temperatura de 60-70оС. Însă chiar și această etapă suplimentară nu împiedică tavanul extensibil să ocupe pozițiile de lider după aspectul instalării curate și rapide. Căci de a efectua lucrările se poate și după finisarea reparației – fără de a muta mobila prin cameră. Utilizarea peliculei din vinil lărgește nu numai alegerea texturii finisării, dar și posibilitatea de a organiza cu ușurință astfel de modele neobișnuite ca în arc, de ungher, futuriste – poliedrice, de mai multe niveluri. Culoarea și stilul nu sunt limitate la imitarea materialului, tehnologia permite de a aplica orice desen dorit prin imprimare. O astfel de gamă largă de decor, completează posibilitatea de utilizare a corpurilor de iluminat de diferite tipuri, inclusiv geamuri de far de cristal și ornamentare de lumină cu fibră optică. O calitate importantă a acestui tip de acoperire de tavan este – antistaticitatea lor, care împiedică depunerea prafului, ușurînd îngrijirea.

În afară de aceasta, tavanele extensibile ascund toate rugozitățile atît a tavanului de bază, precum și echipamentul electric, de ventilație și altul. Sistema de fixare scade înălțimea încăperii doar cu 5 cm.

O poziție aparte o au tavanele extensibile datorită calității de a reține umezeala în cazul inundării de către vecinii de sus. Dilatîndu-se sub greutatea apei, ne lăsînd-o să treacă, pelicula PVC nu numai va proteja încăperea, ci și proprietatea în cazul inundării. De exemplu, tavanele extensibile franceze Simplex sunt capabile să rețină o greutate de pînă la 100 de litri pe 1 m2. După scurgerea apei de către specialiștii companiei-instalator materialul este complet restabilit forma și aspectul materialului.

Astfel, definind la etapa inițială posibila grosime finală a acoperirii, necesitatea calităților speciale a finisării, rămîne să fie studiată toată diversitatea materialelor, care vor permite de a obține configurația necesară, textura și decorul stilistic al plafonului. Diferențele în metodele de fixare a sistemelor de plafon și tipurile materialelor de finisare permit nu numai de a ascunde defectele tavanului de bază, dar și de a crea tavan personal în conformitate cu caracteristicile funcționale stabilite de la început. Iar factorul de preț doar va determina zborul fanteziei decoratorului.

Noi îndeplinim complexul total al lucrărilor de instalare a diferitor ripuri de tavane.

Noi avem o experiență mare de lucru cu utilizarea tehnologiilor și materialelor moderne. Acest lucru ne permite să garantăm fiecărui client un nivel înalt și executare rapidă a lucrărilor de reparație- finisare.

Pentru primirea informației mai detaliate despre serviciile noastre puteți oricînd face legătură cu noi la numerele de telefon
+373 780 85 656 sau +373 692 05 504

 

shtu
..
Trimiteți o solicitare și specialiștii noștri vă vor suna înapoi în cinci minute
comentarii
это поле обязательно для заполнения
Numele tau **
это поле обязательно для заполнения
Telefon:*
это поле обязательно для заполнения
Comentariu*
это поле обязательно для заполнения
Я согласен(на) на обработку моих персональных данных*
Спасибо! Форма отправлена