Catalogul articolelor utile despre reparație
Articole interesante și captivante despre reparația apartamentelor și amenajarea locuinței vor ajuta cititorii noștri să se orienteze corect în lumea de reparație apartamente. Sfaturi cognitive și utile despre reparație vor aduce claritate și înțelegere a faptului care acțiuni trebuie să fie întreprinse și efectuarea lor corectă la apariția diferitor situații.
Articole despre reparația apartamentelor, sfaturi utile despre reparație și amenajarea locuinței.
Izolația acustică a încăperilor
Întorcîndu-ne acasă de la serviciu și închizînd ușa apartamentului, vă pare, că după ea au rămas toate problemele și acum vă puteți relaxa și odihni în liniște. Însă lucrurile stau altfel. Apartamentul este plin de sunete: scîrțîitul ușilor și zgomotele din bucătărie, pașii apropiaților, sunetele dispozitivelor de uz casnic. Iar dacă ceva se mai întîmplă la vecinii de alături sau de mai sus? Toate acestea formează o cacofonie de sunete, așa numită gălăgie de uz casnic, iar din cauza lui apare iritabilitatea, stresul, oboseala. Desigur că apare întrebarea: cine este de vină și ce poate fi făcut?
Să începem cu teoria: ce este „sunet” și „zgomot”. Sunetul – este un fenomen fizic, cauzat de mișcarea oscilatorie a particulelor...
În acest articol noi vom vorbi despre un material foarte cunoscut pentru noi și anume placa ceramică. Ea este pe larg utilizată și în reparația altor încăperi. Ce trebuie să cunoaștem cînd alegem placa? Care placă și în care cazuri este potrivită? De cîtă placă va fi nevoie, și cum este instalată?
Diversitatea plăcii: pentru lucrările interioare, lucrările exterioare și placa pentru havuzuri. Pentru lucrările exterioare este necesară placa cu rezistență ridicată la îngheț. Pentru a nu greși în alegere – studiați atent ambalajul. Marcările АI sau ВI înseamnă, că placa este rezistentă la îngheț, codul АIII sau ВIII indică că placa este pentru încăperi.
Tencuiala decorativă modernă – este un material care deține calități care permit de a oferi interiorului o expresivitate aparte. Imitarea diferitor materiale în combinație cu detalii a interiorului corect alese permit de a obține orice sarcini de design. Tencuiala decorativă va arăta armonios la finisarea încăperilor de locuit cu scop diferit, a birourilor sau a localurilor nestandarde, fie aceasta o cafenea pentru copii sau un club de motocicliști. Utilizarea corectă a acestui material este în stare să transforme o încăpere mică într-o grotă confortabilă sau, dimpotrivă, va accentua statutul sălii de recepție a unei instituții solide.
Tencuiala decorativă are o paletă largă de culori. Fundamentul acestui material este varul natural, în calitate de alte componente este adăugată pulberea de marmură sau granit, nisipul. Componentele naturale permit de utilizarea tencuielii decorative în încăperea copiilor. Pereții tencuiți pot fi supuși timp îndelungat la acționarea razelor UV, fără de a emite substanțe toxice. Utilizate în componență compozițiile liante sunt de asemenea inocive după uscarea suprafeței.
Tipuri de tapete. Argumente pro și contra.
Pentru mulți, reparația începe cu cumpărarea tapetelor, iar ce tipuri de tapete există, prin ce diferă și cum se aleg tapetele citim în acest articol... Tapetele sunt îmbrăcămintea pereților noștri, în ce sunt îmbrăcate are un rol foarte important asupra dispoziției și chiar asupra sănătății noastre. Astăzi în vînzare sunt prezente o mare cantitate de tipuri diverse de tapete, și toate ele au caracteristici și proprietăți diferite. Nu trebuie uitat faptul că finisarea pereților a fost întotdeauna considerată o etapă foarte importantă a reparației. Alegerea corectă a tipului de tapete – este cheia unei reparații calitative. Este important de a lua în considerație toate aspectele de aplicare a lor, Avantajelele și Dezavantajelele. Piața materialelor de construcție este bogată cu cele mai diverse tipuri de tapete. Să analizăm tipurile de bază.
Tipuri de tavane si duferenta lor de baza
Care tavane să aleg? Luînd decizia despre alegerea tavanului, este necesar de a estima starea fundamentului de bază, prezența rugozităților. Un rol important îl are și încăperea în care va fi efectuată reparația. Necătînd la faptul, că cel mai des un aspect perfect al încăperii este ruinat de tavanele joase, înălțimea lor mai mare combinată cu dimensiunile mici ale camerei poate de asemenea necesita corectare.
Asupra caracterului tavanului poate influența necesitatea de instalare a echipamentului tehnic, ventilației, condiționării și echipării de lumină. În afară de aceasta, de funcția încăperii depinde alegerea materialului pentru tavan, caracterizat prin proprietăți speciale, cum ar fi absorbția sunetului, stabilitatea la umiditate, securitate antiincendiară, rezistența la impact, capacitatea de a preveni dezvoltarea bacteriilor. Printre caracteristicile acoperirilor de tavan de asemenea, ar trebui să fie acordată atenție la durata de funcționare și posibilitatea de refacere și schimbare a lui, de exemplu vopsire. Deseori un factor important în alegere îl are executarea lucrărilor și posibilitatea a așa numitei montări uscate.
Gips-carton – fapte cunoscute și necunoscute
Gips-cartonul sau foile PGC, este unul dintre cele mai răspîndite materiale pentru finisarea încăperilor. Datorită gips-cartonului a apărut o tendință întreagă în lucrările de reparație și finisare. Ce cunoaștem noi despre acest material de construcție...
În anul 1888, în Statele Unite ale Americii, proprietarul fabricii de hîrtie Augustin Sackett în căutarea utilizării noi a celulozei pentru prima dată a utilizat gipsul plasat între cîteva straturi de hîrtie.
În acest mod a fost elaborată prima în lume scîndură de construcție/cherestea.