Vopsirea tavanului

Tehnologia finisării:

În primul rînd este pregătit fundamentul tavanului – curățarea suprafeței de stratul vopselei vechi sau văruirii.

Toate asperitățile sunt prelucrate cu ajutorul hîrtiei abrazive, iar fisurile mici sunt șpăcluite.

Apoi este efectuată curățarea tavanului de praful cauzat de lucrările de pregătire. Apoi este necesar de a grundui tavanul, deoarece fără aceasta vopseaua nu se ține bine pe tavan și se scutură rapid.

După finisarea lucrului cu grundul vopsim locurile cele mai întunecate. Atenție: dacă doriți să faceți tavanul cu adevărat neted, atunci el va trebui grunduit încă o dată.

La etapa următoare sunt vopsite ungherile tavanului. Totodată cu peria este vopsită o dungă cu lățimea de 3-5cm pe perimetrul tavanului, pentru ca la etapa următoare a lucrului cu valțul să nu fie atinse locurile de conexiune a tavanului cu pereții.

Ultima etapă – vopsirea tavanului. Suprafața trebuie vopsită uniform, cu un strat nu prea dens. Dacă compoziția vopselei va fi prea vîscoasă sau lichidă, este posibilă formarea pe tavan a „cutelor”. Pentru remedierea situației compoziția vopselei trebuie adusă la vîscozitatea dorită și vopsit încă odată locul defectat.

Tavanul este vopsit în dungi, paralel una cu celalată și prin suprapunere la lățimea de 10 centimetri. În perioada vopsirii, în cameră nu trebuie să fie curente de aer, ferestrele trebuie să fie închise, aparatele de încălzit stinse, aceste măsuri vor ajuta la prevenirea uscării prea rapide sau suprauscării a vopselei. La vopsire, tavanul trebuie verificat din diferite părți, pentru a observa la timp locurile rău vopsite și de a corecta defectele.

Costul servciului

Denumirea lucrărilorUnitatea de măsurăPrețul lei
Vopsirea tavanului (vopsea emulsie) metru pătrat de la 25
Vopsirea tavanului în 2 sau mai multe culori metru pătrat de la 40
Vopsirea tavanului (vopsea de ulei) metru pătrat de la 35

Galeria

51 52 53