Instalarea șapelor

Lucrările de turnare a șapelor – descrierea și prețurile

mnogoslojnye-stjazhkiȘapa de ciment este fundamentul acoperirii de pardosea. Ea îndeplinește funcția de rezistență, din cauza aceasta de calitatea și profesionalismul lucrărilor de turnare al șapelor în mare măsură depinde durata de exploatare a podelei cu păstrarea calităților lui de exploatare și a caracteristicilor. Luînd în considerație cerințele înalte de calitate față de aceste lucrări, turnarea șapelor trebuie să fie efectuată de lucrători care dețin calificarea corespunzătoare și experiența mare de lucru. Abordarea necalificată față de îndeplinirea lucrărilor poate duce la probleme serioase în procesul de exploatare a podelii.

Pentru soluționarea lor este necesar de a reface complet șapa, ceea ce duce la necesitatea de practic a efectua reparația din nou cu cheltuieli corespunzătoare a banilor, timpului și nervilor.

Turnarea șapei pardoselii este efectuată în timpul reparație capitală al apartamentelor, la etapa finisării brute. Șapa de ciment este un strat de beton, pe care este întinsă acoperire de pardosea de finisare. Cerințele de bază către acest strat sunt durabilitatea înaltă, care permite de a rezista la sarcini considerabile statice și dinamice, și de asemenea suprafața dreaptă. În legătură cu aceasta trebuie să fie respectată strict tehnologia de turnare a șapei.

Pentru turnarea șapei este utilizat ciment de calitate înaltă de marcă corespunzătoare. O mare importanță o are respectarea strictă a proporțiilor de pregătire a mortarului. De asemenea pot fi utilizate amestecuri de construcție gata, care datorită prezenței plastificatorilor poate asigura o solidificare mai rapidă a mortarului. Una dintre cele mai populare astăzi este tehnologia de turnare a șapei pe stîlpi-repere. La utilizarea acestei tehnologii pe podea este întinsă sistemă de ghidaje, aduse la un nivel. Dacă stratul de șapă va avea o grosime semnificativă, este obligatoriu să fie utilizată bandă de armare. Mortarul pregătit este turnat în spațiul dintre stîlpi-repere, și este contractat prin calea mișcării dreptarului pe ghidaje. În acest mod, este asigurată turnarea șapei primind o suprafață netedă și rezistentă.

IMG_1255 IMG_1254 после IMG_1248
Lucrul dificil și cu volum mare de muncă de turnare a șapei de ciment o puteți încredința specialiștilor companiei Euroremont-Style. Noi asigurăm turnarea șapei de podele, care răspunde celor mai înalte cerințe de calitate în ce privește fiabilitatea și durabilitatea. Noi lucrăm foarte rapid, ceea ce permite de a reduce în mod semnificativ durata totală a reparației.

Recomandăm, de asemenea să citiți și articolul – Pentru ce este necesară șapa de podea?

În timpul pregătirilor pentru reparația apartamentelor mulți se întreabă despre faptul, pentru ce este necesară turnarea șapei de podea sau, de exemplu, este oare necesară → șapa în clădire nouă? În conformitate cu corpul de reguli actualizat CP 29.133307.2011 „Pardoselile. Reglementările din domeniul construcțiilor 2.03.13-88” (acționează din 20.05.2011) turnarea șapei este utilizată în scopurile de:

  • Nivelare a suprafeței stratului inferior;
  • Ascunderea conductei;
  • Repartizarea sarcinilor de izolație termică;
  • Asigurarea absorbției de căldură reglementată a podelelor;
  • Crearea pantelor.

4574573Acoperirea finiș a pardoselii presupune că fundamentul va fi curat, uscat și drept, indicatorii lui de calitate nu vor ieși în afara abaterilor plane și unghiulare. Pentru aceasta în majoritatea cazurilor și este utilizată șapa. Totodată rigiditatea ei asigură proprietăți fizice de legare a componentelor soluțiilor, cît și grosimea minimă posibilă, care este determinată reieșind din tensiune și specificul exploatării ulterioare al încăperilor.

Însă această chestiune are și o altă latură, despre care noi deseori uităm, — asigurarea condițiilor cuvenite pentru trai în casele cu multe apartamente din punctul de vedere de fonoconfort al încăperilor. O importanță deosebită are astfel de afirmație în cazul de reparația apartamentelor în clădiri noi, unde șapa, ca atare, nu există sau este executată necalitativ. Merge vorba despre turnarea șapei atît și în scopurile de izolație fonică a suprafeței podelei. Astfel de lucrări sunt reglementate de corpuri de reguli specializate și trebuie să fie exectuate în orice caz pentru ca utilizarea încăperilor de locuit să corespundă reglementărilor de construcție și sanitare în vigoare.

Lista de prețuri pentru lucrările de turnare a șapelor (costul materialelor nu este inclus)

rețurile indicate pe site sunt prețurile pentru tipurile de lucrări standarde. Costul lucrărilor în fiecare caz concret este determinat de meșter preventiv sau la deplasarea la obiect.

Nr. Denumirea lucrărilor Unitatea de măsură Prețuri (lei)
1 Amorsa de la 10
2 Armare de la 30
3 Turnarea stîlpilor-reperelor de la 25
4 Pardosea autonivelantă de la 50
5 Șapă umedă de la 100
6 Șapă semiuscată de la 120
7 Șapă umedă pardoseală plutitoare de la 140
8 Șapă uscată de la 180
9 Demontarea șapei uscate de la 50
10 Demontarea șapei umede de la 50
11 Demontarea șapei armate de la 90

Pentru a primi o informație mai precisă este necesar de a se întîlni cu specialistul nostru pentru efectuarea măsurărilor și discutarea sarcinii tehnice. Efectuăm prezentarea obiectelor la diferite etape a lucrărilor de finisare.

Pentru a primi informație mai detaliată despre serviciile noastre puteți întotdeauna apela la numerele noastre de telefon:
+373 780 85 656 sau +373 692 05 504