Tehnologia de instalare a gips-cartonului

Pe podea și tavan se face marcajul corespunzător. Este însemnat locul de montare a ghidajelor, montanților și însăși locurile de montare a ancorelor pentru instalarea profilurilor montanților. Pentru ca distanța între perete și construcția din gips-carton să fie minimă, în calitate de profil al montanților este aplicat profil de tavan îngust (60Х27mm). Tehnologia lucrului cu gips-carton prevede pregătirea profilului de ghidaj pentru instalare. Pe el este încleiată banda de etanșare, concepută pentru mărirea caracteristicilor de absorbție fonică a carcasei din metal. Aceasta poate fi banda autoadeziva „Dichtungsband” sau altă bandă cu pori fini, din polimeri.

Profilul este fixat la tavan și podea cu dibluri, distanța între ele trebuie să fie de 0,6 m. În profilul de ghidare a tavanului sunt găuri cu diametrul de 8 mm, și distanța între ele - 250 mm. Dacă este utilizată tehnologia de fixare a gips-cartonului cu placarea ulterioară a teracotei, atunci distanța între montanți trebuie micșorată pînă la 0,4 m. În celelalte cazuri distanța de instalare a montanților rămîne de 0,6 m.

62

Pentru a îmbunătăți izolația fonică între perete și brațuri, sau între alte construcții portante, sunt utilizate bucăți mici de etanșant. Apoi profilul de tavan este introdus în ghidaje și fixat în suspensii. Toate părțile proeminente ale suspensiilor sunt îndoite. Instrucția pentru montarea gips-cartonului prevede verificarea exactității instalării profilului de tavan cu ajutorul nivelului. Lungimea montanților, îndeplinite din profil de tavan, trebuie să fie mai mică de 3-5 mm, decît distanța dintre ghidajele de jos și de sus. Efectuînd instalarea carcasei pentru gips-carton, la construcția în sine, cu șuruburi autofiletante sunt fixate foile de gips-carton. Lungimea șuruburilor este de 25 mm și mai mult.

63