Șpăcluirea tavanului

Șpăcluirea tavanului este etapa finală de pregătire a tavanului pentru vopsire.

Șpăcluirea tavanului pentru vopsire este îndeplinită pe suprafață grunduită bine uscată. Tavanul este șpăcluit în 3 - 4 straturi, pînă cînd suprafața nu va fi dreaptă și netedă, după fiecare strat tavanul este grunduit și curățat cu hîrtie abrazivă.

64 65

Șpăcluirea tavanului din gips-carton este puțin mai dificilă, înainte de a începe șpăcluirea este necesar de tăia rosturile gips-cartonului la unghi de 45 de grade, de a le astupa cu componență specială de ipsos, a încleia cu bandă, grundui și numai după aceasta de a începe șpăcluirea. Pentru prevenirea apariției microfisurilor pe îmbinările gips-cartonului, pe toată suprafața tavanului trebuie încleiată pînză din fibre de sticlă (pînză).

66 67

De ce trebuie încredințată șpăcluirea tavanului profesionalilor:

Astăzi un număr tot mai mare de oameni refuză îndeplinirea de sinestătător al acestei proceduri, încredințînd lucrul meșterilor profesioniști. Astfel de decizie este destul de motivată, deoarece:

  • procesul de șpăcluire al tavanului este destul de greu. În afară de aceasta, el necesită existența abilităților profesionale, care permit aplicarea rapidă a cantității strict necesare al amestecului și nivelarea calitativă al lui;
  • de calitatea îndeplinirii lucrului depinde o mulțime de factori, inclusiv lipsa defectelor vizibile după cojire și aplicare a amorsei, durabilitatea finisării ulterioare;
  • cantitatea mare de propuneri face costul serviciilor de reparație și finisare destul de accesibil.

Costul serviciului

Grunduirea tavanului, perețilorm26 lei.
Lipirea tavanului cu plasă pentru lucrări de zugrăvit m2 20 lei.
Lipirea tavanului cu pînză (pînză din fibre din sticlă) m2 42 lei.
Șpăcluirea tavanului pentru vopsire (3 straturi) m2 155 lei.
Șpăcluirea pereților pentru tapete (2 straturi) m2 100 lei.
Șpăcluirea pereților pentru vopsire (3 straturi) m2 140 lei.

Galeria

68 69