Lipirea tapetelor

Tipurile de tapete, cu care lucrează compania noastră

De vinil și de flies - sunt cele mai accesibile din considerentul costului. Sunt deseori utilizate pentru lipirea pereților cu defecte minore. Avantajul lor este în funcționalitatea și durabilitate lor. Însă astfel de tapete pot să se dilate. Din această cauză este foarte important, ca lucrările să fie executate de meșteri profesioniști.

De hîrtie – sunt relativ ieftine și funcționale..

Din material textil – principalul avantaj constă în ecologicitate și siguranță. Ele decorează perfect pereții, absorb sunetul și păstrează căldura. Însă lucrul cu ele este destul de dificil, din această cauză cel mai sigur lucru – este de a încredința executarea lucrărilor meșterilor.

Tapetele lichide ajută la mascarea diferitor defecte al pereților: zgîrieturi, rugozități, crăpături. Pentru aplicare este utilizată spatula sau pulverizatorul. Este foarte important de a aplica corect acest tip de tapete, altfel pereții vor arăta neglijent.

Tapetele din fibre naturale (tapete din plută, rulouri, plăci) – unele dintre cele mai scumpe tapete. Pentru aplicarea lor este necesar clei special. Însă ele sunt destul de funcționale și nu necesită îngrijire specială..

Tapetele cu peisaje – sunt destinate pentru decorul pereților. Necesită o pregătire deosebit de meticuloasă a suprafeței.

Etapele de pregătire a pereților înainte de lipirea tapetelor:

  • De pe pereți sunt scoase tapetele vechi. Pentru aceasta ele sunt umezite cu apă fierbinte. În unele cazuri ele sunt înlăturate cu ajutorul aburului.
  • Amorsare
  • Șpăcluire. Dacă sunt găsite rugozități, atunci materialul este aplicat cîteva ori.
  • Cojire: Pentru aceasta este utilizată hîrtie abrazivă măruntă. Este necesar de a șlefui pereții deosebit de atent, dacă este planificată aplicarea tapetelor din fibre de sticlă.

Lipirea tapetelor include:

  • măsurarea înălțimii și aplicarea marcajelor;
  • tăierea foilor cu rezerva necesară;
  • lipirea luînd în considerație desenul existent.

Costul serviciului (costul materialelor nu este inclus)

Prețurile, indicate pe site, sunt prețurile pentru tipurile de lucrări standarde. Costul lucrărilor în fiecare caz concret este determinat de meșter preventiv sau la deplasarea la obiect.

Denumirea lucrărilor

Unitatea de măsură

Prețurile (lei)

1

Amorsare

de la 10

2

Lipirea tapetelor simple pe perete

de la 45

3

Lipirea tapetelor dense pe perete

de la 50

4

Lipirea tapetelor din material textil pe perete

de la 80

5

Lipirea tapetelor simple pe tavan

m

de la 60

6

Lipirea tapetelor dense pe tavan

m

de la 75

7

Lipirea tapetelor din material textil pe tavan

de la 90

8

Lipirea tapetelor cu peisaj

de la 150

9

Lipirea tencuirii decorative moi

de la 300

10

Scoaterea tapetelor

de la 20

Galeria

43 44 45 46