Lipirea tapetelor din fibre naturale

Tapetele din fibre naturale (tapetele din plută, rulouri, lamele) – sunt unele dintre cele mai costisitoare tapete. Pentru aplicarea lor este necesar un adeziv special. Însă ele sunt destul de funcționale și nu necesită îngrijire specială.

Tapetele din bambus- materialul este perfect pentru fățuirea dormitorului, bucătăriei, sufrageriei, cabinetului sau salonului, decorate în stil etnic. Pentru fabricarea acestui material de fățuire este utilizat fundament de țesut, pe care cu ajutorul adezivului special sunt fixate dreptare de bambus.

Tapete din plută – tendința de utilizare a materialelor ecologic pure este întruchipată în această varietate de fălțuire pentru pereți, care deține calități anti-bacteriene și anti-statice, și de asemenea absoarbe zgomotele și vibrațiile. În afară de aceasta, pluta – este unul dintre cele mai bune izolante termice naturale.

Tapetele din furnir sunt produse după exact același principiu, ca și din plută pe fundament de hîrtie, doar că în calitate de furnir este lipit un strat de lemn prețios cu grosimea de aproximativ 0,1 mm. Astfel de acoperire a pereților înlocuiește cu succes fălțuirea cu panouri din lemn natural.

Înmănunchere a fibrelor/Smocurile – este o varietate de articole de pasmanterie, este de asemenea numită și tapete de covor. În calitate de fundament pentru smocuri este utilizată țesătura, la care este lipit puf din lînă, bumbac sau in. Avantajul acestui material constă în capacitatea de a reține căldura și în același timp de a absorbi sunetul, înmănunchere a fibrelor – este un material periculos de incendiu, extrem de instabil la umiditate, el absoarbe mirosurile, din această cauză nu este recomandat pentru utilizare în dormitoare, sufragerii și camerele copiilor

Pregătirea pereților

Acest proces poate include următoarele etape:

  • De pe pereți sunt înlăturate tapetele vechi. Pentru aceasta ele sunt umezite cu apă fierbinte. În unele cazuri ele sunt înlăturate cu ajutorul aburului.
  • Amorsa
  • Șpăcluire. Dacă sunt găsite neregularități, atunci materialul este aplicat cîteva ori.
  • Cojirea: Pentru aceasta este utilizată hîrtie abrazivă măruntă.

 

Costul serviciului (costul materialelor nu este inclus)

Prețurile indicate pe site, sunt prețurile pentru lucrările standard. Costul lucrărilor în fiecare caz aparte este determinat de meșter preventiv sau la deplasarea la obiect.

Denumirea lucrărilor

Unitatea de măsură

Prețurile (lei)

1

Amorsare

de la 10

2

Lipirea tapetelor din material textil pe perete

de la 80

3

Lipirea tapetelor din material textil pe tavan

de la 90

4

Scoaterea tapetelor

de la 40

Galerie

74 75 76