Goluri din gips-carton

Subtilitățile montării golurilor de uși din gips-carton

Dimensiunea tocului de ușă determină lățimea și înălțimea golului de ușă. La instalarea bloc-ușei cu greutatea nu mai mare de 25 kg, lățimea pînă la 0,9 m și la înălțimea încăperii pînă la 2,6 m nu este necesar de a consolida montanții verticali, între care este instalată ușa. În cazul depășirii parametrilor indicați golul de ușă de gips-carton trebuie obligatoriu consolidat prin următoarele metode:

  • Cu ajutorul barelor de lemn, care sunt introduse în profilurile verticale. Secțiunile barelor și dimensiunile interioare al profilului trebuie să fie analogice. Tocul de ușă este fixat cu șuruburi autofiletante prin profilurile metalice la barele de lemn;
  • Instalarea din ambele părți a golului a ghidajelor verticale suplimentare;
  • Montarea ramei, sudată din țeavă metalică de formă pătrată și fixată la fundamentele de jos și de sus. Montanții verticali din profil sunt fixate din partea golului.

În golurile de ușă din gips-carton, corect montate pot fi instalate nu numai uși ușoare din plastic și aluminiu, însă și cele grele și masive din lemn sau oțel.

Avantajele golurilor de ușă din gips-carton

  • Pentru a instala un gol de acest tip sunt necesare cîteva ore, în caz de necesitate, sunt demontate tot atît de rapid și ușor.
  • În golul de gips-carton pot fi instalate orice tip de uși, atît batante cît și glisante.
  • Greutatea mică a golului primit permite montarea lui pe podeaua încăperii. Acoperirea pardoselii nu trebuie demontată pentru instalarea golului pe planșeul de beton, ca în cazul ridicării construcțiilor de cărămidă.

 Montarea arcilor golurilor de ușă

Astfel de arci oferă locuinței finețe, în cazul dacă cu ajutorul lor veți putea uni spațiul încăperilor. Arca între camere, este o modalitate  foarte bună pentru decorarea golului de ușă.

 Instalarea arcilor golurilor de ușă este îndeplinită, atunci cînd reparația în apartament este la etapa finală. Pentru a alege versiunea satisfăcătoare a arcii, este necesar de a studia diferite decizii de design. Specialiștii noștri deplasîndu-se la obiect, vă vor ajuta la înțelegerea proceselor lucrărilor, vor ajuta să faceți măsurările și să selectați opțiunea corespunzătoare de finisare al golului arcii, în conformitate cu dorințele Dumneavoastră.

Confecționarea și instalarea arcilor între camere este efectuată în cîteva etape:

Odată ce meșterul - măsurătorul deplasîndu-se la obiectul Dumneavoastră, va afla toate particularitățile apartamnetului, împreună cu Dumneavoastră va lua decizia asupra design-ului, va alege culoare și va face toate măsurările.

Confecționarea arcii în conformitate cu variant aleasă de Dumneavoastrădurează cîteva zile. Însăși construcția este format din trei părți de bază:

- carcasa arcii este executată din trei grinzi, care sunt bătute în cuie pe tavan și pereți

- doi pereți laterali cu semicerc tăiat

- fîșie din orgalit, care este fixată la capăt

- după ce arca este executată, ea ambalată în peliculă, și demontată este livrată la obiect

- Apoi arca este strînsă și instalată în golul de ușă

Lista de prețuri (costul materialelor nu este inclus)

Prețurile indicate pe site, sunt prețurile pentru tipuri de lucrări standarde. Costul lucrărilor în fiecare caz concret este determinat de meșter preventiv sau la deplasarea la obiect.

Nr Denumirea lucrărilor Unitatea de măsură Prețuri (lei)
1 Montarea peretelui-despărțitor din PGC(1 strat: carcasă de 1 rînd) de la 160
2 Montarea peretelui-despărțitor din PGC(2 straturi: carcasă de 1 rînd) de la 200
3 Montarea peretelui-despărțitor din PGC(1 strat: carcasă de 2 rînduri) de la 260
4 Montarea peretelui-despărțitor din PGC(2 straturi: carcasă de 2 rînduri) de la 300
5 Instalarea arcii din PGC pînă la 800 mm de la 300
6 Demontarea peretelui-despărțitor din PGC de la 60

Galeria

58 59 60 61