Căptușirea pereților cu gips-carton

Popularitatea acestui tip de finisare

Popularitatea foilor de gips-carton este condiționată în primul rînd de costul lor accesibil, simplitatea efectuării lucrărilor și viteza rapidă a montării. Totodată este exclusă necesitatea de efectuarea a lucrărilor de tencuire îndelungate, pentru îndreptarea suprafeței. Este în special actuală metoda aceasta în locurile cu rugozități puternice. Deoarece pentru a îndrepta pereții foarte strîmbi de obicei este necesar un strat destul de mare a tencuielii tradiționale, ceea ce duce la efort imens și consumul imens al materialelor.

Particularitățile căptușirii pereților cu gips-carton

Tradițional, căptușirea pereților cu gips-carton este efectuată pe carcasa din metal. Pentru construcția lui este utilizat profil special, la care cu ajutorul șuruburilor autofiletante obișnuite sunt fixate foile. Căptușirea poate fi îndeplinită într-un strat sau două. Costul a două straturi va fi puțin mai mare, însă această decizie va afecta în mod pozitiv durabilitatea și fiabilitatea construcției.

În afară de aceasta, în funcție de obiectivele puse, aplicarea foilor de gips-carton poate fi efectuată numai în scopuri decorative sau pentru formarea izolației fonice sau termo adiționale, materialul căreia este așezat în adîncitura carcasei.

Demontarea

2 metode de efectuare a lucrărilor:

  1. Necesitatea în reparație capitală – în acest caz specialiștii companiei demontează toate construcțiile necesare și scot tot molozul afară, lăsînd după sine încăperea curată.
  2. În cazul păstrării construcției de gips-carton sunt atent demontate pereții-despărțitori pentru utilizarea pentru a doua oară a foilor de gips-carton.
Nr Denumirea lucrărilor Unitatea de măsură Prețuri (lei)
1 Instalarea PGC pe perete(1 strat) de la 60
2 Instalarea PGC pe perete(2 straturi) un. de la 100
3 Demontarea PGC de pe pereți de la 40

Costul lucrărilor în fiecare caz concret sunt determinate de meșter preventiv sau la deplasarea la obiect.

Galeria

18 19 20