Arci din gips-carton

Etapa de pregătire

Înainte de toate este necesar de a calcula raza de curbură. Pe tot perimetrul golului trebuie înlăturate neregularitățile, acest lucru va facilita montarea profilului. Apoi este instalat profilul metalic, care trebuie înecat în gol pe toată grosimea gips-cartonului, în așa mod, ca peretele și arca să fie la același nivel.

Etapa de bază a lucrului

După instalarea profilului trebuie tăiată arca din gips-carton . Pentru aceasta pe foaie este desenat conturul arcii cu ajutorul compasului. Conturul este tăiat cu ajutorul ferăstrăului electric de traforaj, ferăstrău pe metal sau cuțitului de montaj.

Apoi trebuie îndoită în formă dreptunghiulară banda de gips-carton. Înainte de toate trebuie umezită partea de jos a benzii, îndreptată cu valț și plasată atent pe șablonul îndoit în așa mod ca ea să prindă conturul și să se usuce în această poziție. Pregătirea pe îndelete va ajuta la evitarea plesinirii plăcii. Fixarea tuturor elementelor arcii este îndeplinită cu ajutorul șuruburilor autofiletante.

După instalarea elementelor arcii bordurile îndoite sunt înrămate cu corniere standarde din plastic. Apoi pe cusăturile gips-cartonului este încleiată banda de armare și toate cusăturile sunt șpăcluite.

Lista de prețuri (costul materialelor nu este inclus)

Costul lucrărilor în fiecare caz concret este determinat de meșter preventiv sau la deplasarea la obiect.

Nr Denumirea lucrărilor Unitatea de măsură Prețuri (lei)
1 Instalarea arcii din PGC pînă la 800 mm de la 300

Galeria

1 2 3